Nopeasti se olo menee sellaiseksi, että lenkille on päästävä - alkaa ohjaamaan elämää ja se ON hyvä! Eilen tein pihahommia ja mietin koko ajan, että paljonkohan palaa kaloreita, kun lapion varressa huhkin tyhjentäen kompostia puskien juurille ja rikkaruohoja nyppien.

Tähän kahteen kuukauteen mahtuu myös se pitkittynyt kevätlentsu, joka rajoitti liikkumista valtavasti. Mutta kuten todettu, 20% on liikunnasta ja 80% ruokavaliosta laihtumisessa, niin ei se kovin paljoa hidastanut.

Tänään aamupuurot + -kahvi, lounaaksi söin salaattia ja pari viikonlopulla tehtyä lihapullaa, päivälliseksi söin pakastealtaasta (äärimmäisen harvoin ostan mitään valmisruokia) sellaisen thai-ruokajutun, jossa on kastiketta ja riisiä. Tykkään niistä, niin joskus ostan itselleni sellaisen eikä niissä ole normaalia ruokaa enempää kaloreitakaan.

Sitten tuossa ehtoolla lähdin juniorin kanssa taas lenkille, mimmillä rullikset ja mulla lenkkarit, nyt jätettiin koira matkasta, koska lupasin kaupasta ostaa jäätelön mimmille. 6 kilsaa taas vetaistiin, sitten vielä kilsan verran koiran kanssa. Huomenna pitää mennä pidempi koiran kanssa, vaikka on tänäänkin muutaman kilsan lenkkeillyt. Meillä ei ole iso koira vaan pieni tappijalka :)

Palautusjuomana oli rasvaton maito, ja söin vähän rasvatonta rahkaa ja mustikoita. Myöhemmin taidan vielä herkutella pakastevihanneksilla, miten voi niihin tulla himo? Nyt kuitenkin keskityn kumoamaan tuon vichypullon. Paras hankinta koskaan oli ostaa tuo markkinajohtajahiilihapotuskone. Limuja sillä emme tee juurikaan (lapsille joskus) enkä mausta hapotettua vettä ollenkaan vaan juon sen "raakana". Meillä on lapsille ostettuna limuesansseja, ja ehkä ne tässä kesän aikana kulutetaan pois. Limsaa meillä ei juoda eikä juuri mehuja, eivätkä lapset niitä kinua. Jäätelöä kyllä kesäaikaan kuluu paljon, ja talvella ostetaan nameja, muttei niitäkään joka viikko. Vanhempani pitävät huolen lasten herkkutarjoiluista, joka viikko saavat jotain herkkua heiltä meidän siellä käydessä, joten todellakaan lapset eivät missään herkuttomassa maailmassa elä.

Mutta nyt, hyvää alkanutta juhannusviikkoa!

Terv Paksukainen